Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ponsatí acusa Brussel·les de “tapar les vergonyes” de l’Estat espanyol

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí, després de l’intens inici de setmana que ha viscut, entre el seu retorn a Catalunya, la seva detenció i la denúncia pública d’aquests fets davant l’Eurocambra, ha concedit una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’ per tal de valorar l’escenari polític català, ara amb la sentència de Borràs i el possible retorn de Carles Puigdemont. Sobre aquest últim, Ponsatí ha afirmat que la faria “feliç” poder contribuir al retorn de l’expresident i l’exconseller Toni Comín, tot admetent que ella té un “avantatge” perquè la persecució que ha patit “no és de la mateixa intensitat”.

Respecte a la resposta de l’Eurocambra a la denúncia pública que va fer l’exconsellera sobre la seva detenció, Ponsatí ha lamentat que la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, derivés la petició de protecció de la immunitat al comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, i ha reconegut que no espera gaire cosa d’aquest procés. “S’ha comportat manifestament de manera partidista i amb un conflicte d’interès enorme” ha reblat Ponsatí sobre el comitè, el membre de Cs Adrián Vázquez.

Publicitat

En aquesta mateixa línia s’ha expressat Ponsatí sobre les declaracions del comissari de Justícia, Didier Reynders, en les quals assenyalava que hi ha disposicions que permeten detenir un eurodiputat. L’eurodiputada ha afirmat que Brussel·les “tapa les vergonyes” de l’Estat espanyol i ha subratllat que la detenció és il·legal sota la llei europea. Segons l’eurodiputada de Junts, que els Mossos la detinguessin en ple carrer “ajuda a demostrar que és una violació de la immunitat molt contundent”. “Tenir les imatges és molt útil políticament i jurídicament”, ha dit.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"

Amb la consellera Meritxell Serret, Ponsatí ha dit que les diferències entre ambdós retorns “són clares” i ha manifestat que els va molestar que es presentés voluntàriament davant el Tribunal Suprem perquè reconeixia així la seva competència en el cas. També ha insistit que té diferències polítiques “de fons” amb Serret, però que no tenen “transcendència personal”. També ha comentat les diferències entre el seu retorn a Catalunya i el de la consellera Meritxell Serret, tot afirmant que té diferències polítiques “de fons” amb Serret, però que no tenen “transcendència personal”.

Per últim, l’eurodiputada ha comentat el cas i la sentència condemnatòria de Laura Borràs, apuntant que és un cas claríssim de persecució política i afirmant que se l’ha perseguit sense fonaments.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut