Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Metsola passa la pilota al comitè d’Afers Jurídics presidit per Cs per resoldre la petició d’empara de Ponsatí

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha decidit derivar al comitè d’Afers Jurídics, presidit per l’eurodiputat de Cs Adrián Vázquez, la petició de protecció de la immunitat feta per l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí, després de la seva detenció il·legal a Barcelona i posterior posada en llibertat.

Publicitat

Ponsatí ha retret a Metsola que no hagi donat resposta a la seva sol·licitud. “És una política de la presidència o és una actitud que reserva només als catalans?”, ha preguntat l’eurodiputada, que ha lamentat que Metsola “passi el cas burocràticament” davant una detenció “il·legal”.

Després de Ponsatí també han intervingut l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, de Cs Jordi Cañas i d’ERC Diana Riba. Montserrat ha subratllat que a l’Eurocambra “es defensa la democràcia”. “Pensen que són al Parlament de Catalunya on fan el que els dona la gana”, ha bramat Montserrat. Cañas ha celebrat la decisió de Metsola i ha lamentat “l’espectacle polític” viscut a la cambra.

Finalment, Riba ha criticat que es detingués Ponsatí a Barcelona i ha demanat a Metsola defensar la immunitat de l’eurodiputada. “Exigeixi a la justícia espanyola que acati d’una vegada la legalitat europea”, ha reclamat l’eurodiputada independentista.

 

Et pot interessar  Aragonès agraeix a les institucions europees la implicació en la investigació del 'Catalangate'
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió