Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Boye assegura que el retorn de Puigdempont podria ser abans d’acabar l’any i reafirma la decisió de Ponsatí de no comparèixer davant Llarena

|

- Publicitat -

L’advocat Gonzalo Boye ha posat, de nou, data a la tornada del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, preveient que l’esperat retorn de Puigdemont tindrà lloc abans d’acabar l’any, tal com ja va avançar mesos enrere. Ho ha afirmat a RAC1, on també ha confirmat que l’eurodiputada Clara Ponsatí no té cap intenció de comparèixer davant Llarena el pròxim 24 d’abril, ja que no és “el preestablert per llei”. Durant l’entrevista, l’advocat ha explicat com es va prendre la decisió que Ponsatí retornés a Catalunya després de 5 anys a l’exili, així com els pròxims passos a seguir en la llarga lluita contra la repressió espanyola.

La decisió que Clara Ponsatí tornés a Catalunya va prendre’s unes setmanes enrere, i la data va acordar-se tenint en compte les agendes d’ella i del seu equip defensor. Sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra, que van detenir Ponsatí malgrat que ella els va ensenyar la seva acta d’eurodiputada, l’advocat ha preferit mantenir-se al marge i no “carregar les tintes” contra ells, perquè actuaven per ordre judicial. A ulls de l’advocat, s’ha posat la policia catalana “en una tessitura molt complexa” i criticar-la seria “la via d’escapament fàcil”. “Creiem que la il·legalitat de la detenció sorgeix del Tribunal Suprem i a partir d’allà prendrem les accions legals oportunes”, ha indicat.

Publicitat

L’advocat també ha explicat que les hores posteriors a la detenció, a la Ciutat de la Justícia tothom estava “desconcertat”, perquè un jutjat de guàrdia “no espera que li arribi una eurodiputada amb immunitat detinguda”, tot criticant que, a més, el Suprem va trigar molt a enviar tota la documentació. Un cop es va rebre, i es va constatar que Llarena citava Ponsatí el pròxim 24 d’abril, Boye ha reafirmat que ella no té cap intenció d’anar-hi. En aquest escenari, ha advertit que la seva detenció tornaria a ser “il·legal”.

Et pot interessar  Anna Navarro aposta per impulsar la Marca Catalunya i que vagi més enllà de Barcelona

Respecte als següents passos a seguir, Boye ha detallat que recorreran l’’habeas corpus’ al Tribunal Constitucional, a la vegada que informaran de la situació al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut