Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Els Mossos d’Esquadra detenen Clara Ponsatí

|

- Publicitat -

Tot ha anat molt de pressa des que Clara Ponsatí ha arribat aquesta tarda a Barcelona. Després de la roda de premsa que ha ofert als mitjans, ha sortit a passejar per la ciutat acompanyada d’amics i una corrua de periodistes. Segons ha dit durant les seves declaracions, el seu objectiu era caminar fins arribar a El Born.

Publicitat

Era evident la tensió que hi havia en tot moment. Les mirades a banda i banda, tant seves com del seu advocat Gonzalo Boye, eren constants i, finalment, s’han confirmat les sospites. Una agent dels Mossos d’Esquadra ha aparegut d’entre els assistents i s’hi ha apropat demanant-li que l’acompanyés. L’ordre provenia del jutge i els Mossos estaven coordinats amb el Tribunal Suprem.

Malgrat que Ponsatí ha ensenyat la credencial d’eurodiputada i ha repetit una vegada i una altra que no la podien detenir perquè té immunitat, finalment ha cedit i ha pujat al cotxe dels Mossos. Segons es creu, l’estarien portant a la Ciutat de la Justícia. Tot i això, no es descarta que avui mateix la poguessin portar cap a Madrid. Se sospita que durant la passejada pel centre de Barcelona hi havia en tot moment múltiples agents de paisà que els seguien i simplement s’esperava el moment en què se l’acabés detenint.

Ponsatí ha assegurat durant la roda de premsa que no tenia intenció d’entregar-se a les autoritats ni comparèixer davant del Tribunal Suprem, que va dictar una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència vinculat al referèndum de l’1-O. “No he vingut a fer cap pacte amb l’Estat, sinó a denunciar la vulneració sistemàtica dels nostres drets”, ha dit l’eurodiputada des del Col·legi de Periodistes de Barcelona.

Et pot interessar  Boye reclama al Suprem que anul·li el processament contra Puigdemont dictat per Llarena
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió