Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Operen Jordi Pujol d’un ictus causat per l’obstrucció d’una artèria cerebral

|

- Publicitat -

Jordi Pujol ha estat sotmès a una operació d’un ictus per l’obstrucció d’una artèria cerebral aquest dilluns a la tarda a l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau, segons han informat fonts del centre hospitalari.

L’expresident de la Generalitat ha ingressat amb una alteració del llenguatge aguda, i les exploracions mèdiques han confirmat que l’obstrucció li provocava una reducció del flux sanguini al cervell. Poc abans de les nou de la nit l’hospital informava que s’estava sotmetent Pujol a un tractament endovascular per eliminar l’obstrucció arterial. L’expresident romandrà ingressat a la Unitat d’Ictus de l’Hospital de Sant Pau un cop acabi l’operació per valorar l’evolució.

Publicitat

El metge de capçalera de Jordi Pujol, Jaume Padrós, ha assenyalat a RAC1 que l’expresident de la Generalitat ha passat una “bona nit” després de la intervenció a què se’l va sotmetre aquest dilluns a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per eliminar l’obstrucció d’una artèria cerebral que li havia provocat un ictus. Padrós, que és el president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), ha indicat que aquest és un procediment no exempt de risc i que, en aquest sentit, ha estat “un èxit” però que ara caldrà veure “com es recupera”. “El pas més crític ha estat superat”, ha afirmat, per afegir: “Confiem molt que es recuperi i millori. Veurem en els propers dies com és la recuperació”. Padrós ha pogut veure Pujol, que estava despert i orientat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut