Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Òmnium només aplega 200.000 signatures per l’amnistia

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural i Amnistia i Llibertat han portat aquest dilluns més de 200.000 signatures al Congrés per reclamar la tramitació de la Llei d’Amnistia. Les entitats, acompanyades dels partits independentistes, han entregat a la cambra baixa les caixes amb les firmes a favor de la iniciativa. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha defensat en una atenció als mitjans que l’amnistia és la via a partir de la qual “començar a resoldre el conflicte polític” i encarna la “voluntat majoritària de la societat catalana”. ERC, JxCat, PDeCAT i la CUP ja van registrar la Llei d’Amnistia al març, però la Mesa va rebutjar tramitar-la i va vetar permetre’n el debat. Davant aquest veto, les entitats fan un “nou intent” via el dret de petició.

Mauri ha recordat que hi ha “més de 3.300 persones represaliades”, “exiliats” i causes obertes contra l’independentisme. D’aquí, la defensa de l’amnistia. “Defensar l’autodeterminació no pot ser mai delicte”, ha dit. La portaveu d’Amnistia i Llibertat, Susanna Pagès, ha dit que l’amnistia és un “consens” de la societat catalana i ha apuntat que l’entrega de signatures és un “pas més endavant” per traslladar aquesta “necessitat”.

Publicitat

L’entrega de signatures ha coincidit amb l’acte del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona en què ha anunciat que dimarts el Consell de Ministres concedirà els indults als presos independentistes. Mauri ho ha titllat “d’acte electoralista” i ha opinat que està “mercadejant amb el dolor de les víctimes de la repressió”.

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut