Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nova vaga dels sindicats d’Educació després d’una nova reunió sense acord

|

- Publicitat -

Els sindicats d’Educació mantenen la vaga d’aquest dijous després que hagi acabat sense acord una nova reunió amb els dirigents del Departament amb la mediació de la Conselleria de Treball. En un comunicat conjunt, els sindicats indiquen que, en relació a la setmana passada, ahir l’equip del conseller Cambray va presentar una proposta que plantejava reduir una hora lectiva tant a primària com a secundària el curs 2023-24, extrem que en la proposta anterior només s’aplicava a primària, deixant la de secundària per al curs següent. Els sindicats ho van considerar insuficient i van exigir que la reducció s’apliqui el curs 2022-23. Ambdues parts es van emplaçar a tornar-se a trobar avui però la reunió no ha servit per arribar a cap acord.

Al comunicat els sindicats lamenten que, a la reunió d’aquesta tarda, l’Administració “no ha aportat cap canvi” en relació a la proposta presentada ahir. “No han mostrat en absolut cap intenció real de posar les bases per arribar a un acord digne amb el col·lectiu”, afegeix.

Publicitat

A banda, la part sindical lamenta que les opcions “que no representen un impacte econòmic”, com ara el pla d’estabilitat, el currículum, el calendari, el blindatge del juliol o el decret de plantilles, “ni hi són ni s’han posat en cap moment sobre el paper”.

Davant d’aquest escenari, els sindicats alerten d’un inici de curs “sense cap normalitat” i exigeixen, per seguir negociant, “noves propostes, prèvies a les reunions i per escrit, que puguin desencallar el conflicte”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut