Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Nervis al PP: “descarten” que les eleccions municipals serveixin per implementar la República

Els populars, a la desesperada, no descarten llistes conjuntes amb Ciudadanos i PSC de cara als comicis locals

|

- Publicitat -

El secretari general del PP a Catalunya, Santi Rodríguez, ha rebutjat que les eleccions municipals de 2019 puguin convertir-se en una votació sobre la República que va aprovar el Parlament a l’octubre: “Ni per fer la independència ni per no fer la independència”.

“Els que es presentin dient que aquestes són unes eleccions per guanyar la independència, la República o coses d’aquestes, que els ciutadans sàpiguen una vegada més que els estan enganyant” i que utilitzaran els seus vots per a una cosa diferent del que han de servir, que és per triar qui dirigeix els municipis, ha advertit en una entrevista d’Europa Press.

Publicitat

El dirigent popular ha subratllat que els comicis de 2019 són per escollir “qui administrarà els recursos més propers a la ciutadania” i s’encarregarà de qüestions com la neteja, la seguretat, l’enllumenat i la promoció econòmica.

“Estaríem enganyant les persones i els ciutadans si ens presentéssim a aquestes eleccions dient que serveixen per a l’independentisme o el no independentisme”, ha insistit, i ha apostat perquè el PP presenti candidatures estrictament municipalistes.

Por a Barcelona

Sobre la llista del PP a Barcelona, ha explicat que la decisió s’ha posposat per les eleccions catalanes del 21 de desembre i el procés de renovació del partit, i que apostar de nou per Alberto Fernández dependrà de “si ell té voluntat o no voluntat de continuar”.

En qualsevol cas, ha defensat que al PP “hi ha persones preparades per assumir aquests reptes” i que estan a l’espera de veure en què queda una possible candidatura de l’exprimer ministre francès Manuel Valls al consistori barceloní, amb qui ha admès contactes però cap acord.

Et pot interessar  El Senat espanyol dona el vistiplau a l'infame informe que diu que la llei d'amnistia és "un cop mortal" al model constitucional

“La lectura principal que té l’operació Valls és intentar guanyar l’alcaldia i aquesta majoria a qui la té, que és a Colau i a un partit que segurament s’ha preocupat de moltes coses, menys del que passa a Barcelona”, per la qual cosa el seu objectiu se centraria a l’Ajuntament de la capital catalana i no és extrapolable.

“No veiem que una operació d’aquestes característiques pugui tenir un trasllat al Parlament de Catalunya. Crec que és bé que els catalans tinguem diferents opcions polítiques i no només blocs”, com creu que ha ocorregut des de l’eclosió del procés sobiranista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut