Dimarts, 11 d'agost de 2020 - Edició 747
La República

[Vídeo] L’aferrissada defensa del català de Rull incomoda el jutge del Suprem

Josep Rull ha mantingut el to reivindicatiu de la llengua catalana que han mostrat Junqueras, Forn, Turull i Romeva etzibant-li al jutge Marchena que el català és la “desena llengua […]

Joan Solé
Joan Solé 20/02/2019
Rull, al judici de l'1-O

Josep Rull ha mantingut el to reivindicatiu de la llengua catalana que han mostrat Junqueras, Forn, Turull i Romeva etzibant-li al jutge Marchena que el català és la “desena llengua més parlada a Europa”.

El conseller legítim ha protestat per la denegació, per part del tribunal, de poder exercir el seu dret d’expressar-se en català mitjançant la traducció simultània: “es vulnera el dret al principi d’oralitat, espontaneïtat i fluïdesa. Amb la decisió fa impossible el dret ple a expressar-se amb plenitud”.

Rull aprofita aquesta vulneració per carregar contra aquells que plantegen la llengua com “una amenaça o un problema”: “tant de bo es vegi algun dia per alguns entorns com una riquesa amb voluntat de ser compartida”. Les paraules del conseller legítim han incomodat a Marchena, qui no ha trigat a matisar que, en cap cas, considera el català una “amenaça o un problema”.

Relacionats