Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Torra noqueja Marta Pascal: “Heu treballat mai a l’empresa privada?”

El president inhabilitat per Espanya respon una provocació de la política vigatana

Redacció 08/11/2020

Quim Torra, president de Catalunya inhabilitat per la justícia espanyola, feia ahir una reflexió pública a les xarxes sobre l’actualitat política en vers els Pressupostos Generals de l’Estat. Torra esrivia al seu perfil oficial de Twitter que “és impossible que el teu país sigui lliure ni socialment just si votes els pressupostos del país que et vol sotmès i asfixiat econòmicament”. Tota una referència implícita al possible pacte que ofereixi ERC a Pedro Sánchez o el sector del PDeCat que no ha anat a Junts a Madrid.

Marta Pascal, líder del nounat Partit Nacionalista Català, responia al president inhabilitat amb un to provocatiu i, fins i tot, burleta: “Només qui té el sou assegurat, pot viure de la retòrica. L’obligació dels polítics és seure a la taula, negociar, aconseguir el millor pel país i arreglar els problemes. L’alternativa és el bloqueig, el no-res i el ‘bla, bla, bla’!”

Però Torra, lluny d’amaga el cap sota l’ala, va respondre deixant noquejada la vigatana, que no va seguir la conversa: “Em sembla que l’única que ha tingut el sou assegurat heu estat vós. Una de les anomalies de la política catalana: polítics que no han treballat mai fora de l’àmbit polític. O heu treballat mai a l’empresa privada? Quan ho hàgiu fet més de vint anys aviseu-me”.