Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Tardà admet que van investir a Sánchez “a canvi de res”

El diputat d’ERC al Congreso, Joan Tardà, ha admès en una entrevista al Catalunya Plural que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, fou investit “a canvi de res”: “No només […]

Joan Solé
Joan Solé 05/10/2018

El diputat d’ERC al Congreso, Joan Tardà, ha admès en una entrevista al Catalunya Plural que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, fou investit “a canvi de res”: “No només el vam investir sinó que, a més, nosaltres no vam demanar res a canvi. Quan em van demanar què volíem a canvi els vaig dir que res, que fessin fora els lladres”.

El republicà, que adment que “els pesa” la història de Zapatero, “estem escaldats”, assegura que malgrat el fet que el Partit Socialista “ha format part del triumvirat del 155, sempre hem dit públicament des del faristol -que és on s’han de dir les coses perquè tinguin pes-, que un govern del PSOE suportat per Podemos serà més dialogant que un govern del PP suportat per Ciudadanos”. En aquest sentit, referma aquesta aposta perquè “és evident”: “A Catalunya hi ha gent que diu que el PSC i el PSOE són el mateix que el PP i Ciudadanos, cosa que és intel·lectualment i políticament una mentida. No sols per història antifeixista i antifranquista sinó que només cal veure, per exemple, el comportament del PSC pel que fa a la immersió lingüística”.

Preguntat per un nou referèndum, Tardà ha equiparat la situació del Quebec i Catalunya. Segons el diputat independentista, si el Gobierno oferís un Estat d’Autonomia amb més competències i de caràcter federal “és possible” que tingués el suport de molts independentistes: “Entre ‘més autonomia’ o ‘independència’, pensant allò que ‘más vale pájaro en mano que ciento volando'”. En aquest sentit, explica que el govern canadenc va fer moltes reformes per “satisfer els quebequesos i fins i tot van convertir el francès en llengua oficial a tot el Canadà. Ara, els independentistes quebequesos no plantegen un nou referèndum perquè estan còmodes al Canadà. Si estàs còmode en un lloc, no marxes”.