Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Sumar assegura que les converses amb ERC i Junts “avancen de forma positiva”

Ernest Urtasun defensa que "els partits nacionalistes han de formar part de l'acord" per la Mesa del Congrés

|

- Publicitat -

La negociació entre Sumar i PSOE avança a poc a poc i discretament. Malgrat la “discreció” que impera en aquests contactes, el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha assegurat en una entrevista a la SER que les converses amb les formacions independentistes “avancen de forma positiva”.

Sense entrar en detalls, el portaveu de Sumar ha argumentat que “ERC, Junts i el conjunt de formacions progressistes volem que això surti bé” i que ningú vol “donar una segona oportunitat al PP i Vox en una repetició electoral”. Tanmateix, tot apunta que el PSOE, que és la força més votada d’aquest bloc, està dilatant els contactes. Urtasun també li ha reclamat “més ambició” de cara a la negociació del programa del pròxim govern de coalició, que “s’assegui a negociar seriosament”.

Publicitat

Preguntat sobre les peticions de l’independentisme, com l’amnistia i el referèndum, Urtasun ha evitat entrar en concrecions. Només ha defensat amb fermesa que “el mètode és que de la taula de diàleg no se surt”.

“Partits nacionalistes” a la Mesa

El Congrés es constituirà el pròxim dijous 17 d’agost i des de Sumar tenen clar que “aquest bloc progressista ha de reflectir-se amb una majoria a la Mesa”. Un “acord global” del qual “els partits nacionalistes han de formar part”, ha assegurat Urtasun.

“No en tinc cap dubte, aquest acord ha de ser fet entre tots amb voluntat de ser socis parlamentaris”, ha sostingut. El repartiment de càrrecs, ha afegit, ja s’acabarà de veure. El portaveu del partit també ha considerat “lògic” que ERC i Junts puguin tenir grup propi.

Et pot interessar  Sánchez decideix mantenir-se com a president després de cinc dies de campanya encoberta a favor del PSC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut