Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sánchez afronta la reunió amb Torra “sense expectatives d’arribar a cap acord”

|

- Publicitat -

El cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, encara la reunió d’aquest dijous a Barcelona amb el president de la Generalitat, Quim Torra, amb l’objectiu de demostrar a la ciutadania catalana la seva aposta decidida pel diàleg, tot i que no espera tancar cap acord. Una peculiar manera d’abordar una reunió.

En els dies previs a la trobada, que tindrà lloc al Palau de la Generalitat a partir de les 12.00 hores, el Gobierno de Sánchez s’ha dedicat a refredar les expectatives davant l’entrevista amb Torra, de la qual només esperen que es desenvolupi de manera “raonable” i serveixi almenys per anar normalitzant la relació entre les dues institucions “pel bé de la societat catalana”, segons fonts de l’Executiu espanyol.

Publicitat

Per la seva banda, Torra espera que la trobada serveixi per fixar les condicions de la taula de negociació entre governs pactada entre ERC i PSOE, i ja ha anunciat que plantejarà a Sánchez el dret d’autodeterminació i l’amnistia per als presos sobiranistes.

Menystenir el president i la trobada

El Gobierno vol deixar clar a Espanya que la visita de Sánchez a Catalunya no deixa de ser protocol·lària per a dur a terme diferents reunions, restant així importància a la trobada amb Torra i, fins i tot, menystenint-lo.

Durant la seva estada a Catalunya, el president espanyol tindrà fins a 7 reunions més. Després de reunir-se amb el president català, es desplaçarà a la Delegación de Gobierno per reunir-se amb el president de Barcelona Global, Pau Guardans i altres dirigents de l’entitat.

A continuació, i en la mateixa seu de la Delegación, Sánchez rebrà al secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el seu homòleg a la UGT, Camil Ros. Entorn de les 18.30 està previst que Sánchez es trobi amb el president de la patronal catalana Pimec, Josep González.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (2): PSOE i PP van pactar blanquejar el crim d’estat de l’11M

Sánchez finalitzarà la jornada de dijous desplaçant-se a les 19.15 hores a la nova seu de PSC que encara no coneix i on mantindrà una reunió amb la Comissió Executiva del partit. Divendres a primera hora (9.30 hores) Sánchez farà una visita a l’Ajuntament de Barcelona on es reunirà amb l’alcaldessa, Ada Colau; després, a les 11.00 hores es veurà amb Foment del Treball a la seu de Foment (Via Laietana, 32) i a les 12.30 anirà a la Diputació de Barcelona per entrevistar-se amb la seva presidenta i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut