Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Quim Torra, sense embuts: “Poso les dues mans al foc per Laura Borràs”

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Quim Torra ha defensat el “treball excel·lent i honorable” de Laura Borràs al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), avalat per una trajectòria acadèmica “impecable”. “Poso les dues mans al foc per Laura Borràs”, assevera en una entrevista a Nació Digital.

Torra ha criticat que el Govern de Pere Aragonès no tingui un “horitzó” ni “full de ruta” per arribar a la independència. De fet, qualifica d’error “absolut” donar una “treva” de dos anys a l’executiu espanyol, un error que “parteix de la CUP amb ERC i al qual després s’hi va sumar Junts”. “Hem arribat a una confusió absoluta. I seria bo que ens aclaríssim”, rebla.

Publicitat

En l’entrevista, Torra fa referència a Junqueras, una figura que afirma que valora el 2010, quan agafa les regnes d’ERC, que porta l’independentisme dels republicans a un “gran espai central” on s’acaba trobant “amb l’espai central convergent”. Per Torra, aquell Junqueras li sonava “molt bé” i lamenta no sentir “el mateix”. “M’agradava més el d’abans”, precisa. Sobre el que qualifica de “viratge d’ERC”, que “l’ha fet i els votants han votat aquest canvi”, Torra considera que hauria estat millor donar “més explicacions”.

Pel que fa a Carles Puigdemont, Torra es considera “més puigdemontista que Puigdemont”. En aquest sentit, creu que en el “joc de la història”, és ell qui ha tingut “les millors cartes”. Actualment, afirma que hi té una relació “molt correcta” però que com no és a Junts, assegura que no participa del món dels partits. Preguntat per si ha de continuar presidint el partit, creu que és una decisió personal de Puigdemont. Després de les desavinences amb Jordi Sànchez, Torra afirma que “no té cap interès polític” continuar amb el serial.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fitxa l'empresària Anna Navarro ( @annapapallona ) com a número dos

Finalment, Torra assegura que se sent “orgullós” de la seva evolució parlamentària, malgrat que l’inici va ser “duríssim”. “Em vaig sentir molt atacat. En qualsevol cas, els meus amics i la meva família em van ajudar molt en un moment difícil a nivell personal”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut