Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Nova Aliança Flamenca estudia oferir a Puigdemont un lloc a la seva llista per a les eleccions europees

Actualment la N-VA té quatre dels 21 eurodiputats al Parlament Europeu que envia el país a la institució comunitària

|

- Publicitat -

El partit polític flamencs Nova Aliança Flamenca sondeja oferir al president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, la possibilitat de presentar-se en la seva llista a les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc al maig de l’any que ve.

Segons informa aquest el diari ‘Het Laaste Nieuws’, la relació entre Puigdemont i el partit flamenc és bona i assegura que totes dues parts podrien estar estudiant la possibilitat d’incloure’l a la llista de candidats.

Publicitat

“Té poques possibilitats de ser triat amb una llista pròpia a Bèlgica, però en la nostra llista guanyaria fàcilment un seient”, ha assegurat una font del partit flamenc a aquest mitjà.

De fet, segons informa ‘Het Laaste Nieuws’, la N-VA ja ho hauria consultat al president i al seu entorn, però afegeix que encara no hi ha “una resposta clara”.

El diari flamenc qualifica Puigdemont d'”exiliat permanent”, després que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena rebutgés la seva entrega per malversació de fons públics però no per rebel·lió. I remarca que la seva presència en les llistes donaria a la N-VA “l’oportunitat de destacar la seva lluita per la independència”.

Actualment, la N-VA té quatre eurodiputats al Parlament Europeu, dels 21 eurodiputats que envia el país a la institució comunitària.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut