Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Mijoler també visita la Ricarda i celebra ara el “No” a l’ampliació de l’aeroport del Prat

L’alcalde del Prat de Llobregat i el diputat d’En Comú Podem han fet una visita a la Llacuna de la Ricarda. Mijoler ha afirmat “cal seguir treballant per protegir més i millor el Delta de Llobregat” però no ha ofert més detalls sobre com ho farà

Avatar
Agències 12/09/2021
Imatge de l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Mijoler, amb el diputat per Barcelona d'En Comú Podem, Gerardo Pisarello, en la visita a la Ricarda

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha defensat que frenar el projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat només és “el primer pas” per protegir el Delta del Llobregat. El batlle va denunciar que l’acord de la Generalitat amb Aena no es derivava del consens que havien concretat en l’àmbit municipal i no ha valorat la postura de protecció de la Llacuna de la Ricarda de la Generalitat, que suposadament va causar que el Gobierno aturés la inversió de l’aeroport el Prat.

“Cal seguir treballant per protegir més i millor el Delta de Llobregat, per impulsar un país verd i pròsper”, ha reivindicat en una piulada que ha publicat després de fer una visita a l’espai natural de la Ricarda. Ho ha fet acompanyat pel membre de la taula del Congrés i diputat dels comuns Gerardo Pisarello i després que el Gobierno anunciés dimecres passat la suspensió de la inversió en el projecte d’ampliació. Aquesta visita s’ha complementat amb l’acte que van fer els Comuns en els quals van celebrar la suspensió de l’ampliació.

D’aquesta manera, es pot intuir que l’alcalde del Prat de Llobregat podria haver coordinat la seva agenda política amb l’alcaldessa de Barcelona, Albiach i amb els representants liles al Gobierno per transmetre un discurs coherent de la formació, un cop ja no hi ha risc d’enfrontar-se amb els seus socis a la Moncloa. En altres termes, Mijoler s’ha reiterat com a ecologista i ha demanat la protecció del Delta del Llobregat, però no ha concretat quines mesures vol implementar per protegir el Delta del Llobregat. Caldrà, per tant, seguir la trajectòria del batlle del Prat de Llobregat en l’exposició d’aquestes mesures que han de donar suport a la seva voluntat de preservació del medi ambient.