Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC manté el ‘no’ a Sánchez a la primera volta de votació de la investidura

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reiterat la negativa dels republicans a facilitar la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol fins que no reconegui “que el que passa a Catalunya és que hi ha un conflicte polític que requereix d’una solució democràtica i política”. En una roda de premsa aquest dilluns, Vilalta ha exigit una mesa de negociació “sense condicions” al PSOE per abordar la situació catalana i en la qual es fixi un calendari i “totes les garanties de compliment dels acords que s’hi vagin prenent”.
“L’objectiu d’ERC no és facilitar cap investidura d’un govern de l’Estat espanyol; és facilitar una resolució democràtica i política a la situació que vivim al nostre país”, ha advertit, per la qual cosa ha demanat a Sánchez “que no compti amb ERC” si no està disposat a assumir les seves condicions.

Vilalta ha insistit que aquesta mesa de diàleg ha de garantir un calendari i el compliment dels acords adoptats perquè l’independentisme ha “escarmentat de converses i negociacions que després no s’han complert”. “L’historial de greuges de l’Estat és molt llarg i no som ingenus”, ha afegit la portaveu republicana, que ha deixat en mans de Sánchez i del PSOE “veure si estan disposats o no a obrir-se a parlar de com solucionar aquest conflicte”.

Publicitat

També ha aprofitat per avisar als seus rivals polítics “que no facin ‘pressing'” perquè a ERC estan “convençuts que la solució passa per aquesta direcció”, la de negociar amb l’Estat una sortida a la situació política catalana. “Fem una proposta molt clara de mesa de negociació perquè l’atenguin especialment el PSOE i Podem i compartir-la amb la resta d’actors de l’independentisme català i els qui van subscriure la Declaració de la Llotja de Mar”, ha afegit, convidant JxCat, la CUP, EH Bildu i el BNG a sumar-se a la iniciativa.

Et pot interessar  Les primeres enquestes del 12-M donen la victòria al PSC, seguit de Junts i ERC

A més, ha apel·lat a la unitat d’acció d’aquestes forces per treballar conjuntament al Congrés, com no va passar la passada legislatura. “Malauradament al procés d’investidura del juliol no va ser possible crear aquesta unitat de votació, però no per això renunciem a buscar-la”, ha indicat Vilalta, que l’ha diferenciada de les llistes unitàries. Així, ha recordat que el moviment independentista “és molt divers i plural”, per la qual cosa ha rebutjat “la uniformitat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut