Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

El president del comitè organitzador del Mundial del Mundial de Qatar 2022 llueix l’homofòbia més fastigosa

Nasser Al-Khater ha demanat respecte per les ideologies “més conservadores” i alerta al col·lectiu LGTBIQ+ que les mostres d’afecte públiques estan mal vistes al país

Redacció 01/12/2021

L’homofòbia més fastigosa ha quedat palesa en les declaracions del president del comitè organitzador del Mundial de Qatar 2022.

Nasser Al-Khater, president de la competició que tindrà lloc entre el 21 de novembre i el 18 de desembre de l’any vinent, ha exigit que “respectin la seva ideologia conservadora” i demana al col·lectiu LGTBIQ+ que no faci “mostres d’afecte en públic”, ja que diu que en el país estan mal vistes i que “afecta a tots”.

Ha recordat que l’homosexualitat no està permesa i malgrat afirmar que “podran fer el que pot fer qualsevol ésser humà al país”, insisteix en el fet que “respectin les cultures més conservadores”.

La competició ha estat àmpliament criticada perquè com apunta The Guardian “més de 6.500 treballadors haurien mort les obres”. Al-Khater s’ha afanyat a treure ferro a l’assumpte i ha fugit d’estudi, per evitar que es critiqués el comitè organitzador.