Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

El malestar dins Junts per les paraules de Madaula s’enquista: “La discrepància política mai pot ser considerada violència”

Membres del grup parlamentari fan piulades censurant la posició de la secretària segona de la Mesa

|

- Publicitat -

Les paraules de la diputada de Junts i secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, ressonen dins el partit. Diversos diputats han mostrat el seu rebuig a la denúncia pública que va fer Madaula des del Parlament de les Dones exposant violències masclistes “silencioses” de “companys i companyes”. Paral·lelament, la secretària segona de la Mesa ha rebut el suport de diputades d’altres partits com Jenn Díaz (ERC), Laia Estrada (CUP), Basha Changue (CUP) i Susanna Segovia (comuns).

Tanmateix, des que la presidenta de la cambra, Anna Erra, li ha demanat que reflexioni sobre la seva continuïtat a la Mesa per la “manca de confiança”, les veus contràries a Madaula s’han fet més evidents a les xarxes socials.

Publicitat

La diputada Irene Negre ha piulat de forma contundent contra els arguments de la denúncia de la seva companya de partit. “La discrepància política mai pot ser considerada violència institucional. La discrepància política mai pot ser considerada violència masclista. La discrepància política genera debat i consensos, no violències”, escriu, adjuntant una imatge amb la frase “Si alguna cosa s’aprèn a la vida és que la mentida sempre es posa en contra de qui la inventa”. El missatge ha estat repiulat per diversos membres del grup parlamentari de Junts.

En la mateixa línia, la diputada Anna Feliu ha expressat que “en política, discrepar és el que en la majoria de casos et permet arribar a consensos o a decidir un posicionament a favor o en contra; discrepar no és en cap cas un atac, ni un acte de violència cap a ningú i cal dir-ho sense complexos: se’n diu democràcia!”.

“La diversitat d’opinions enriqueix un projecte polític. Les majories, compartides o no, sempre s’han respectar. La discrepància política no es pot considerar mai violència institucional i/o masclista”, ha piulat Maite Selva.

La diputada també repiula altres companys com el dirigent i diputat David Saldoni que diu que “la visió de molts diputades/s no és menyspreable en la interpretació dels fets”. “Més enllà de les sensacions personals que requereixen i tenen tot el suport, la veritat és que la discrepància política, per molt reiterada i manifesta que sigui, no és violència, és democràcia”, afegeix sense esmentar en cap cas Madaula.

Un altre dels diputats més repiulats és Francesc Ten, que comparteix una notícia on es llegeix que Erra perd la confiança en Madaula i li demana que es pensi si ha de continuar a la Mesa, i explica la seva versió sobre els fets que desencadenen la denúncia de Madaula amb la declaració sobre l’avortament. “La proposta que se’ns va fer arribar de Declaració institucional en defensa del dret a l’avortament a Andorra era molt millorable, tant pel to com per la forma, així ho vaig expressar. Tot el que ha vingut després està clar que és una altra cosa. S’ha de poder debatre i discrepar”, afirma.

Altres diputades com Glòria Freixa, Jannine Abella o Judith Toronjo prefereixen no piular al respecte, però si republiquen els missatges dels seus companys de Junts. La presidenta Laura Borràs sí que va mostrar suport al discurs de Madaula aquell mateix dia.

Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"

Cristina Casol li ha dedicat un fragment de ‘Desglaç’ de Maria Mercè Marçal i altres piulades mostrant que li fa costat. Igualment, tot i que la diputada Ester Vallès no piula avui, sí que va expressar-li suport fa uns dies i va fer promoció d’una conferència sobre violències masclistes de la secretària segona de la Mesa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut