Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Madaula denuncia al Parlament violències masclistes “silencioses” de “companys i companyes”

Amb la veu trencada, la diputada de Junts ha agraït el suport a les companyes que l'han "ajudat aquesta setmana"

|

- Publicitat -

La diputada de Junts Aurora Madaula ha denunciat una situació de “violència silenciosa” per part de companys i companyes durant el Parlament de les dones amb motiu del 25-N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers de les dones.

L’emotiva i potent intervenció ha començat amb paraules d’agraïment a les companyes que l’han “ajudat aquesta setmana”. Amb la veu trencada, Madaula ha estat contundent: “La violència masclista és portar el llaç lila, manifestar-se, mentre al mateix temps imposes el masclisme a les teves organitzacions, institucions, entorns laborals i familiars”.

Publicitat

Igualment, ha denunciat el menysteniment a dones “que et desafien intel·lectualment” i la manca de dones amb diversitat funcional a càrrecs de representació i lideratge. “Violència masclista és utilitzar les dones i que aquestes es prestin a maltractar companyes. Sororitat, companyes, sororitat no és portar un llaç lila!“, ha reivindicat, tot continuant amb l’enumeració de diferents situacions de desigualtat que cal erradicar.

Al seu torn, la diputada d’ERC Jenn Díaz ha defensat que “no és normal l’abús de poder” i ha donat el seu suport a la diputada Madaula. I ha afegit que “no és normal que parlin de la teva roba o pentinat” i que “no importa de qui ets parella”.

Diputades de tots els grups parlamentaris —excepte de Vox— han donat suport a una declaració que reclama mesures contra les violències masclistes en diferents àmbits: digital i política, salut, drets sexuals i reproductius, perspectiva interseccional i institucional. Des de la tribuna, han seguit la declaració personalitats com les expresidentes del Parlament Laura Borràs i Carme Forcadell.

El text ha estat consensuat amb representants designades pel Consell Nacional de les Dones i es portarà a la Junta de Portaveus per tal que es pugui llegir en un ple.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut