Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern s’oposa a què Gonzàlez-Cambray assumeixi la direcció de l’escola Turó del Drac

|

- Publicitat -

L’executiu català ha comunicat que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, no assumirà la direcció de l’escola el Turó del Drac, que està obligada per la sentència del TSJC a impartir el 25% de les classes en castellà.

El Govern ha respost amb una negativa a la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que li va demanar a Gonzàlez-Cambray, que dugués a terme la mateixa fórmula que una de les seves predecessores Clara Ponsatí. L’objectiu de la proposta de Borràs és deslliurar de responsabilitat judicial a la direcció del centre en cas que es desobeís la sentència imposada per l’òrgan judicial.

Publicitat

En concret, Ponsatí va assumir la responsabilitat de tots els centres educatius abans del referèndum del Primer d’Octubre, per evitar que hi pogués haver repressió judicial en contra de la direcció de les escoles.

Les declaracions de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha estat clara que ha afirmat que “calen solucions efectives i no invents”.

En efecte, la resposta de Gonzàlez-Cambray quan se li va preguntar respecte a l’escola de Canet de Mar no va agradar, ja que va afirmar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia instat a la direcció del centre educatiu directament, i que, per tant, el conseller no tenia competències per poder intervenir.

L’executiu català ha afirmat que defensaran la immersió lingüística amb l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el govern en conjunt, a la manifestació que ha convocat Som Escola per aquest dissabte.

Et pot interessar  ERC reitera l'ús "partidista" del comitè de Peticions i reclama al govern espanyol l'oficialitat del català a la UE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut