Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Budó respecta que ERC demani eleccions però insisteix: “No és el moment”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha vinculat el suport de l’executiu a la pròrroga de l’estat d’alarma al retorn de “totes” les competències de la Generalitat. Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, Budó ha reiterat la demanda perquè la Moncloa torni a Catalunya totes les seves atribucions, recentralitzades amb l’aplicació del reial decret: “Com que no entenem que se’ns retirin les competències, no podem donar suport a l’estat d’alarma”. La consellera també ha subratllat que reclama les atribucions “amb total plenitud i al 100%”. Budó, de fet, ha apostat per reprendre la taula de diàleg bilateral amb el govern espanyol quan torni les competències a la Generalitat.

La portaveu de Govern també ha manifestat que respecta que ERC demani la convocatòria d’eleccions a Catalunya, però ha insistit que ara “no és el moment” perquè estan concentrats en afrontar la crisi sanitària del coronavirus, que preveu que sigui també econòmica i social.

Publicitat

“Respecto les opinions de les formacions polítiques, però com a Govern estem concentrats en donar resposta a la crisi sanitària”, ha subratllat en roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu.

Segons Budó, la gestió de la crisi sanitària requereix un Govern “fort, que no estigui en funcions”, de manera que no es poden permetre ara un escenari electoral.

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG
Publicitat

Opinió

Minut a Minut