Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Budó respecta que ERC demani eleccions però insisteix: “No és el moment”

La consellera aposta per reprendre la taula de diàleg bilateral quan la Moncloa torni les atribucions de la Generalitat

Redacció
Redacció 19/05/2020
La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en roda de premsa. Imatge del 14 de març de 2020. (Horitzontal)

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha vinculat el suport de l’executiu a la pròrroga de l’estat d’alarma al retorn de “totes” les competències de la Generalitat. Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, Budó ha reiterat la demanda perquè la Moncloa torni a Catalunya totes les seves atribucions, recentralitzades amb l’aplicació del reial decret: “Com que no entenem que se’ns retirin les competències, no podem donar suport a l’estat d’alarma”. La consellera també ha subratllat que reclama les atribucions “amb total plenitud i al 100%”. Budó, de fet, ha apostat per reprendre la taula de diàleg bilateral amb el govern espanyol quan torni les competències a la Generalitat.

La portaveu de Govern també ha manifestat que respecta que ERC demani la convocatòria d’eleccions a Catalunya, però ha insistit que ara “no és el moment” perquè estan concentrats en afrontar la crisi sanitària del coronavirus, que preveu que sigui també econòmica i social.

“Respecto les opinions de les formacions polítiques, però com a Govern estem concentrats en donar resposta a la crisi sanitària”, ha subratllat en roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu.

Segons Budó, la gestió de la crisi sanitària requereix un Govern “fort, que no estigui en funcions”, de manera que no es poden permetre ara un escenari electoral.