Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Valls critica el pacte amb VOX a Andalusia oblidant els seus flirtejos amb la ultradreta a Catalunya

Fa uns mesos el republicà francès i monàrquic espanyol es manifestava al costat dels franquistes en defensa de la unitat d'Espanya

|

- Publicitat -

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha advertit aquest dijous a Cs que “qualsevol acord programàtic o de govern amb Vox” seria “un error polític i una incongruència moral” i “incompatible amb els valors europeus”. En un comunicat després que Vox hagi entrat a la mesa del parlament andalús, Valls ha defensat el programa de govern acordat a Andalusia per PP i Cs perquè, segons ell, “porta clarament la marca progressista de Ciutadans” i “no planteja una amenaça contra l’autonomia” ni “té res a veure amb les propostes de Vox”. Amb tot, ha reiterat la necessitat que el PSOE s’abstingui per “deixar governar a PP i Cs” i ha afegit que “és millor perdre vots, o fins i tot el govern” que “trair els valors democràtics”.

En el comunicat, Valls ha defensat que ell és un “candidat independent” i ha expressat la seva oposició a l’extrema dreta que representa Vox. “La irrupció de la ultradreta a les institucions, encara que respongui al resultat de les urnes, és una mala notícia per Espanya i per Europa”, ha dit.

Publicitat

Valls ha assegurat que ell no treballarà “amb populistes d’esquerres, separatistes i els ultres de la dreta més reaccionaria” i que no acceptarà a la seva plataforma a “ningú que doni legitimitat a aquests grups radicals”.

Manifestant-se amb Vox a Catalunya

Malgrat aquesta crítica a Vox, Manuel Valls va manifestar-se pels carrers de Barcelona el passat 18 de març de la mà de l’entitat d’ultradreta i nacionalista espanyola extrema Societat Civil Catalana. Al seu discurs va defensar el rei d’Espanya i va fer una oda a la unitat d’Espanya. A part de SCC i Vox, també hi havia el PP, el PSC i altres grupuscles d’ultradreta que en països plenament democràtics estarien prohibits. La Guàrdia Urbana de Barcelona va xifrar l’assistència en 7.000 persones.

Et pot interessar  SCC entra a fer campanya i demana al Suprem que investigui Puigdemont per blanqueig de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut