Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Trias aposta per un acord amb ERC i PSC per governar “amb força” a Barcelona

"Barcelona necessita un canvi important i això és el que hem d'intentar fer entre tots", ha assegurat Trias

|

- Publicitat -

El candidat de Junts i guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias, està en converses amb els diferents grups polítics que conformen l’Ajuntament de Barcelona per tal d’arribar a un acord i així formar govern municipal. Aquestes reunions, de moment, han resultat ser fructíferes, almenys la mantinguda entre Trias i Maragall, tot i que el líder dels socialistes, Salvador Illa, ja va assegurar a Trias que no jugaran a “intercanviar-se els cromos”. Aquesta bona sintonia entre el guanyador de les eleccions i els candidats d’ERC i el PSC fa que Trias cada vegada aposti més per un acord de govern amb ERC i PSC que els permeti governar “amb força” a la ciutat.

“Barcelona necessita un canvi important i això és el que hem d’intentar fer entre tots”, ha assegurat Trias en una entrevista a SER Catalunya. Sobre la reunió mantinguda amb Maragall, Trias ha assegurat que va ser “molt positiva” i, a parer seu, que els republicans “no estan” per fer un tripartit d’esquerres, tal com proposa Barcelona en Comú. Referint-se a ERC, Trias ha insistit que la formació “té una actitud molt positiva envers nosaltres”.

Publicitat

Sobre els socialistes, l’exalcalde de la ciutat ha admès que encara tenen converses pendents, però ha desdramatitzat la situació assegurant que les faran un cop ja s’hagin revisat les actes electorals i fet el recompte definitiu de vots. En tot cas, ha assenyalat que per ara estan parlant de possibilitats de cara a la investidura i que serà després un cop es parli de la formació de govern. “Pot ser que ja busquem acords però el primer punt és posar-nos d’acord amb la investidura”, ha conclòs.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"

El candidat també ha descartat un hipotètic suport del PP. “Des del primer dia em van dir que no em donaran suport”, ha indicat, afegint que no creu que el PP estigui tampoc per fer “segons quines operacions estranyes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut