Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Maragall rebutja la llista unitària i replica que no és “feina seva” solucionar “el problema d’unitat del centre-dreta català”

Insisteix que "amb uniformitat la ciutat hi perdria"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha replicat aquest diumenge a la Crida que és “obvi” que no és la seva “feina ni responsabilitat” intentar solucionar “el problema d’unitat no resolta en el camp del centre dreta català”. En declaracions a la premsa, Maragall ha rebutjat de nou fer una llista unitària de les forces independentistes de cara a les eleccions municipals perquè “amb uniformitat la ciutat hi perdria”. “Cadascú que treballi al màxim pel seu projecte de ciutat i, a partir de les eleccions, entendre’ns en profunditat en el terreny de la unitat d’acció per l’avenç de la República”, ha dit el candidat republicà.
“El que s’expressa és una certa evidència que hi ha un problema d’unitat no resolta en el camp del centre-dreta català, i la projecten per veure si algú els ajuda, els fa la feina, els salva. I és obvi que la nostra feina i responsabilitat no és aquesta”, ha dit Maragall.

Segons el candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, “la ciutat té dret a rebre propostes, criteris i posicions diverses” sobre temes clau com l’habitatge, la gestió del turisme, el transport públic o la seguretat. Maragall ha ironitzat sobre que “el problema d’unitat estratègica de país depengui només el que passi a la llista de Barcelona”, cosa que, des del seu punt de vista, “sembla una mica peculiar”.

Publicitat

“Demanaria al senyor Torra, a la senyora Artadi i al senyor Puigdemont que tractin d’arribar a acord d’unitat estratègica a nivell de país, que ho facin amb ERC”, ha dit Maragall.

Condemna a l’atac contra el centre LGTBI

Durant l’atenció a mitjans, Maragall ha condemnat l’atac contra el nou centre LGTBI a Barcelona, que ha descrit com a “terrible”. Segons Maragall, la “grolleria, la violència i l’agressivitat” expressada per l’atac contra el centre LGTI s’ha de denunciar i combatre des de la “immensa majoria, el 99% de ciutadans, que rebutgen l’odi i l’agressivitat contra la diferència”. “Tenim l’adversari, el risc, dins, només el combatrem guanyant en positiu”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut