Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia assenyala l’Ajuntament de Colau com a “responsable” d’afavorir l’especulació

Etziba que donen al "tuntún" els permisos d'obra sense tenir en compte el context del barri

|

- Publicitat -

La polèmica pels casalots de Gràcia i l’alzina bicentenària ha esquitxat de ple a l’Ajuntament de Barcelona després que el regidor de Presidència, Aigua, Energia de Barcelona i Gràcia s’hagi rentat les mans a Twitter per l’enderroc dels edificis i la tala de l’arbre.

Eloi Badia ha defugit responsabilitats assegurant que “gràcies a la mobilització veïnal” s’ha paralitzat temporalment l’enderroc, així com ha anunciat una reunió amb els promotors per estudiar alternatives. Badia, afegeix però, que “malauradament” ni l’edifici ni l’alzina estaven catalogats i la legislació “no permet” desfer l’operació que suposa la construcció de 28 habitatges: “les llicències d’enderroc i d’obres estan reglades i no es poden denegar si es compleixen tots els requeriments”.

Publicitat

Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia, organització que lluita col·lectivament contra desnonaments, talls de subministraments, lloguers abusius, especulació, ha interpel·lat directament al regidor de Barcelona en Comú etzibant que la catalogació dels edificis “és responsabilitat de l’Ajuntament”: “El mateix vam dir amb els blocs de Travessera de Gràcia: si es donen permisos d’enderroc al tuntún sense tenir en compte el context del barri, únicament afavoreix a l’especulació. El mateix amb els permisos d’obra”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut