Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’augment del turisme a Barcelona desmunta les teories apocalíptiques de l’unionisme

El nombre de visitants a Barcelona entre gener i novembre ha augmentat un 4,58% respecte al mateix període de l’any passat. Això és el que ha assegurat el regidor de […]

Redacció
Redacció 30/12/2018

El nombre de visitants a Barcelona entre gener i novembre ha augmentat un 4,58% respecte al mateix període de l’any passat. Això és el que ha assegurat el regidor de Turisme, Agustí Colom, que ha apuntat que les pernoctacions fins al novembre s’han incrementat un 1,86% respecte a l’any passat. Colom ha dit que són unes xifres que “consoliden” les de l’any anterior i ha assegurat que preveuen que les pernoctacions augmentin un 20% al desembre. El regidor de Turisme ha assegurat que l’augment de turistes internacionals “consolida l’atracció” de Barcelona, malgrat que el nombre de visitats de la resta de l’estat ha disminuït lleugerament.

Pel que fa als llocs més visitats durant el 2017, el rànquing el lidera la Basílica de la Sagrada Família, amb més de 4,5 milions de visitants. La segueixen el Parc Güell, amb més de 3,1 milions, i el Museu del FC Barcelona, amb 1,8 milions. Pel que fa al conjunt de la ciutat, 13,2 milions de persones han visitat espais d’interès arquitectònic, mentre que 12 milions han anat a museus i col·leccions.

Augmenten un 30% les visites a l’entorn de Barcelona

Colom ha assegurat que les visites a l’entorn de Barcelona han augmentat un 30% aquest any. Ha indicat que es tracta d’un “treball de desconcentració” que s’està fent amb la Diputació de Barcelona, i que pot contribuir a “disminuir la pressió turística” a la ciutat.

A la demarcació de Barcelona, el rànquing de visitants el lidera la Roca Village, amb 4,6 milions de visitants. La segueixen el Monestir de Montserrat, amb 2,7 milions, i el Viladecans The Style Outlet, amb 2,6 milions. Enguany també han guanyat pes els espais naturals. Entre els més visitats es troben el Parc Natural del Montseny, l’Espai Natural del Delta del Llobregat i el Parc de la Serralada de Marina.