Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Identificades dues educadores socials de l’Ajuntament que podrien avisar els manters de les batudes policials

El problema de la gestió del ‘Top manta’ es complica a Barcelona. Amb les eleccions municipals a la vista, la Guàrdia Urbana ha intensificat el control i la vigilància dels […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 17/01/2019
Top Manta a Barcelona

El problema de la gestió del ‘Top manta’ es complica a Barcelona. Amb les eleccions municipals a la vista, la Guàrdia Urbana ha intensificat el control i la vigilància dels venedors ambulants pels carrers de la ciutat comtal. En aquest nou context, ha transcendit que els agents locals van identificar dimecres dues educadores socials a la zona de plaça Catalunya en el marc d’un operatiu segons han informat fonts municipals a Europa Press.

Agents de la Urbana, de Mossos d’Esquadra i de la policia portuària preparaven dispositius contra la venda ambulant a la zona de Colom i després a plaça Catalunya, i en els dos casos les dues dones es van acostar als venedors i aquests van marxar abans de la intervenció policial, segons afirma el diari El País.

Fonts municipals han explicat a Europa Press que els agents van identificar les educadores a plaça Catalunya a veure-les, però han subratllat que aquestes no podien avisar els manters perquè no disposen d’informació sobre operatius policials.

Fonts de la Guàrdia Urbana també han informat a Europa Press que els agents van veure a les educadores just abans dels dispositius contra el ‘Top manta’, però que no hi ha indicis que la seva presència estigués relacionada amb l’operatiu i que no tenen accés a aquest tipus d’informació de caràcter policial.

Fonts de Mossos d’Esquadra també han explicat a Europa Press que en l’operatiu contra la venda ambulant es va identificar a dues dones.

D’altra banda, en un dur comunicat, el sindicat Csif ha acusat el consistori d’avisar els venedors, ha criticat la “clara convivència de l’Ajuntament amb els manters i la venda il·legal” i ha assegurat que la Fiscalia hauria d’actuar d’ofici i obrir diligències d’investigació davant els fets.