Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Identificades dues educadores socials de l’Ajuntament que podrien avisar els manters de les batudes policials

El consistori de Colau ho nega, la Guàrdia Urbana no les vincula però un sindicat de funcionaris ho assegura

|

- Publicitat -

El problema de la gestió del ‘Top manta’ es complica a Barcelona. Amb les eleccions municipals a la vista, la Guàrdia Urbana ha intensificat el control i la vigilància dels venedors ambulants pels carrers de la ciutat comtal. En aquest nou context, ha transcendit que els agents locals van identificar dimecres dues educadores socials a la zona de plaça Catalunya en el marc d’un operatiu segons han informat fonts municipals a Europa Press.

Agents de la Urbana, de Mossos d’Esquadra i de la policia portuària preparaven dispositius contra la venda ambulant a la zona de Colom i després a plaça Catalunya, i en els dos casos les dues dones es van acostar als venedors i aquests van marxar abans de la intervenció policial, segons afirma el diari El País.

Publicitat

Fonts municipals han explicat a Europa Press que els agents van identificar les educadores a plaça Catalunya a veure-les, però han subratllat que aquestes no podien avisar els manters perquè no disposen d’informació sobre operatius policials.

Fonts de la Guàrdia Urbana també han informat a Europa Press que els agents van veure a les educadores just abans dels dispositius contra el ‘Top manta’, però que no hi ha indicis que la seva presència estigués relacionada amb l’operatiu i que no tenen accés a aquest tipus d’informació de caràcter policial.

Fonts de Mossos d’Esquadra també han explicat a Europa Press que en l’operatiu contra la venda ambulant es va identificar a dues dones.

D’altra banda, en un dur comunicat, el sindicat Csif ha acusat el consistori d’avisar els venedors, ha criticat la “clara convivència de l’Ajuntament amb els manters i la venda il·legal” i ha assegurat que la Fiscalia hauria d’actuar d’ofici i obrir diligències d’investigació davant els fets.

Et pot interessar  Els comuns ratifiquen Albiach com a candidata a les eleccions: "S'ha de restituir el futur, no el passat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut