Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Colau fa un “i jo més” a la Generalitat sobre la despesa social

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres durant el ple monogràfic sobre la covid-19 que l’ajuntament ha doblat els ajuts en un mes i ha posat en valor la tasca dels serveis municipals. Segons ha expressat Colau, espera que la Generalitat també dupliqui la despesa social i reverteixi les “retallades” a la salut pública. A més, ha reiterat que ara cal la “màxima celeritat” amb les residències de gent gran, “un dels forats negres d’aquesta crisi”, i ha advertit que caldrà revisar-ne el model. Al seu torn, el primer tinent d’alcalde d’Economia, Jaume Collboni, ha alertat que l’impacte econòmic arran del coronavirus serà “brutal, sense precedents”.

Durant la intervenció del govern, Colau ha destacat “l’anticipació” com a principi bàsic de la gestió municipal de la crisi social i sanitària i ha posat com a exemple que Barcelona va ser la primera ciutat en decretar quins serveis eren essencials i quins no. A més, ha argumentat, des d’una primera fase es van reforçar els serveis socials per atendre persones en situació de vulnerabilitat.

Publicitat

“Hem doblat els ajuts socials en un mes”, ha remarcat, fent referència, entre altres, a l’augment en un 113% dels àpats per a persones vulnerables, i esperant que la Generalitat també dupliqui la despesa social.

Segons la regidora de Salut, Gemma Tarafa, els serveis socials han funcionat a tots els districtes i en tres setmanes han atès el 28% del que habitualment s’atén en un any. A més, ha assenyalat que un 35% mai no havia requerit la seva atenció.

Mentrestant, la seva policia multa una ONG que dóna menjar a sense-sostre

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha multat fins a tres vegades a una xarxa que reparteix menjar a persones migrants sense papers durant el confinament. La Xarxa d’Atencions Antiracistes, que atén a 150 persones sense recursos durant la pandèmia, ha denunciat les sancions a tres dels seus voluntaris quan realitzaven repartiments a famílies, tot i comptar amb autorització. L’Ajuntament assegura que és un “error” i que no tramitarà les denúncies sempre que puguin justificar la seva presència al carrer, tot i que la xarxa desconfia després de l’última denúncia.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut