Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 746
La República

Colau blanqueja Vox: “Son unos machirulos en coches pijos”

En castellà i a les xarxes usa aquestes paraules en lloc de “feixistes” o “ultradreta” per a definir-los

Redacció
Redacció 24/05/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, compareix des de la plaça Universitat per explicar el pla per adaptar la mobilitat de la ciutat pel desconfinament. Imatge del 25 d'abril de 2020. (Horitzontal)

Ada Colau i el seu govern de coalició entre els comuns i el PSC torna a estar al punt de mira. En aquest cas per haver-se gastat quasi la meitat dels diners del pressupost destinat a gestionar l’estat d’alerta en publicitat institucional. Tal com us hem explicat, l’Ajuntament de Barcelona ha destinat més de 3,2MEUR en netejar la imatge del govern de Comuns i Socialistes dels 6,5MEUE en despesa contractada destinada a la Covid-19.

Però l’alcaldessa torna a ser notícia aquest matí després d’haver blanquejat la manifestació d’ahir de Vox. Lluny de titllar la concentració d’ultradreta, de feixista, franquista o radical, ha usat dos barbarismes per a definir la trobada de cotxes lents que, ni de bon tros, va col·lapsar la ciutat comtal.

Les declaracions de l’alcaldessa es contextualitzen en un intent de tuit de denúncia després que a la manifestació ultra es produïssin insults homòfobs contra un jove que ensenyava la bandera de l’arc de Sant Martí, icona per excel·lència de la comunitat LGTBI.

Colau deia textualment i en castellà: “En Barcelona todo el mundo tiene derecho a manifestarse, incluso unos machirulos desfasados en coches pijos. Lo que no permitiremos en ningún caso es la intolerancia ni la homofobia. Por ello trasladaremos a fiscalía estos hechos por posible delito de odio.”

Relacionats