Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Maragall proposa un acord als candidats de l’alcaldia de Barcelona per fer front al feixisme

El candidat d'ERC reclama un "compromís de no pactar amb formacions d'extrema dreta" ni amb partits que "governin gràcies al seu suport"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat aquest dilluns als partits que concorren a les eleccions municipals que signin un acord “per a la defensa dels drets fonamentals i contra el feixisme”. En un article publicat a ‘La Vanguardia’, Maragall ha plantejat que els grups de l’Ajuntament i els candidats a les eleccions signin el ‘Compromís de Barcelona contra l’Odi’ per tal que es comprometin “a no pactar amb formacions d’extrema dreta” ni amb partits que “governin gràcies al seu suport”, així com a “no finançar-se amb cap entitat que defensi ideologies d’ultradreta”. “No podem permetre cap tipus d’acord polític, explícit o tàcit, amb els que fomenten l’odi i mantenen discursos retrògrads i nostàlgics del passat dictatorial”, ha apuntat el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona.

L’acord plantejat per Maragall demana als partits i candidats a les eleccions un “compromís de denúncia als discursos que fomentin l’odi, relativitzin el feixisme o el comparin amb les voluntats socials democràtiques”, així com un “compromís a posar en valor el feminisme, la multiculturalitat, la laïcitat i els drets de les majories” i un “compromís que expliciti el rebuig institucional al feixisme dels partits de Barcelona”.

Publicitat

“Amoïnat” per l’entrada de Vox a la mesa del Parlament andalús 

En l’article, Maragall ha assegurat que “l’odi no pot ser mai justificable ni homologable políticament” i s’ha mostrat “amoïnat” i “indignat” per la “naturalitat” amb què Vox ha entrat a la mesa del Parlament andalús. “Vox ha destapat del tot les vergonyes d’un Estat sense nord, portant-lo, encara més, cap a l’abisme que provoquen l’odi i l’omissió culpable dels demòcrates”, ha apuntat.

Et pot interessar  Aragonès signa el decret de de dissolució del Parlament i de convocatòria de les eleccions del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut