Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Les mascaretes quirúrgiques no podran superar els 0,62 cèntims a partir d’aquest dijous

|

- Publicitat -

El preu màxim de les mascaretes quirúrgiques no podrà superar des d’aquest dijous el preu de 0,62 cèntims, segons ha publicat el BOE, després de l’aprovació per part del Consell de Ministres de la rebaixa de l’IVA del 21 al 4 per cent.

La mesura ha entrat avui en vigor després de la tercera revisió del preu d’aquest producte durant la pandèmia. Durant el mes d’abril es va fixar un preu màxim de 0,96 euros per unitat, que va ser rebaixat el 12 de novembre a 0,72 i que ha quedat fixat ara en 0,62 cèntims, un cop aplicada la rebaixa de l’IVA.

Publicitat

Aquesta rebaixa es mantindrà, en principi, fins al 31 de desembre de 2021, amb l’objectiu que durant el pròxim any s’aconsegueixi vèncer finalment la pandèmia.

La reducció ha estat una reivindicació de partits polítics i de col·lectius, al tractar-se d’un bé de primera necessitat d’ús obligatori. El Gobierno va adoptar aquesta mesura després de confirmar que la Comissió Europea no obriria un procediment legal per aquesta infracció. Així i tot, altres països com Itàlia, França o Portugal han aplicat des de fa mesos aquesta reducció de l’IVA.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut