Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Gobierno permet l’especulació economica amb les mascaretes

Facua veu “una absoluta presa de pel” fixar el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques en 72 cèntims, considera insuficient la baixada de l’IVA

Redacció 12/11/2020
Dues dones amb mascareta caminant per la platja d'Altafulla | ACN

L’associació adverteix que està per sobre de la majoria de preus del mercat, que oscil·len entre 20 i 50 cèntims 

L’associació de consumidors Facua considera “una absoluta presa de pel” que el govern espanyol fixi el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques en 72 cèntims. El preu és una rebaixa respecte a l’anterior –de 0,96 cèntims– però és un descens que encara deixa el valor final per sobre de “la majoria de preus de mercat” que, segons Facua, oscil·len entre 20 i 50 cèntims. A més, han recordat que abans de la pandèmia els fabricants estatals subministraven aquestes mascaretes als distribuïdors per 3 cèntims. L’organització veuria adequat pagar 10 cèntims per unitat. A més, també creuen que la baixada de l’IVA del 21% al 4% serà “insuficient” si no va acompanyat d’una baixada “dràstica” del preu màxim, cosa que “no s’ha produït”. 

Preu màxim a 10 cèntims seria lo raonable 

“Determinats fabricants, intermediaris i grans establiments estan incorrent en una enorme especulació en ampliar els marges de benefici desproporcionats”, ha criticat el secretari general de l’associació, Rubén Sánchez, en declaracions citades en un comunicat.