Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Les despeses al voltant del rei emèrit segueixen sent un misteri gràcies a l’ajuda del Gobierno

|

- Publicitat -

Quants diners ens costa el manteniment del rei emèrit fugat a Abu Dabi? Com a mínim s’hauria de saber el que cobren els tres escortes que l’acompanyen. Amb aquesta pregunta, el diari Público ha plantejat el dubte del qual costaria la vida de Juan Carlos I si tornés a Espanya, un entramat al qual ja s’ha intentat reiterades vegades accedir a informacions que tant la Zarzuela com el Gobierno “més progressista de la història” es neguen a informar com és degut. De moment, només se sap que el ministre d’Interior, Grande-Marlaska, va dir que “la seguretat del rei emèrit depèn de l’estat espanyol”.

Ni tan sols el diputat de Bildu, Jon Iñarritu, va esbrinar el nombre exacte de persones i de diners que inverteix Espanya en l’estada del rei fugat a Abu Dabi, rebent respostes que eviten parlar clar i els fa còmplices de la corrupció que envolta l’emèrit, fins i tot amb evidències també presentades per Iñarritu on assenyalava que aquestes despeses formaven part del Patrimonio Nacional, tal com va destapar eldiario.es.

Publicitat

El dia d’avui, però, el dubte que hi ha és quina serà la despesa per Juan Carlos I un cop retorni a Espanya ajudat per la justícia espanyola, ja que Felipe VI va retirar l’assignació pública que aquest cobrava com a rei emèrit, però hi ha altres coses que es mantenen com a “secrets d’estat” i no se n’acaba de treure l’aigua clara.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut