Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Les bases de l’ANC aproven fiscalitzar les propostes electorals dels partits independentistes

Paluzie veu “d’èpoques passades” i “molt autonomista” pactar els pressupostos de l’Estat

Avatar
Agències 01/12/2020
Pla de la roda de premsa de l'ANC el dia 1 de desembre de 2020 amb la seva presidenta, Elisenda Paluzie, David Fernàndez, Jordi Ollé i Adrià Alsina (Horitzontal)

Els socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han aprovat per àmplia majoria els 10 principis d’acció política institucional i els 15 punts de posicionament que havia plantejat el Secretariat Nacional de cara a les eleccions previstes per al 14 de febrer, que passen per fiscalitzar les propostes electorals i l’acció del Govern que se’n derivi. La iniciativa vol examinar els programes amb què l’independentisme es presentarà als comicis i els insta a ser “fidels al mandat de l’1 d’octubre i a la declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017”, que l’entitat considera vigent. Els 25 punts s’han votat per separat i han obtingut un 91,61% de vots a favor de mitjana i una participació de 6.543 socis.

Segons ha explicat en roda de premsa aquest dimarts la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, la participació ha estat “una mica mes alta que la de la darrera consulta”, que era sobre la resposta a la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat, i han donat “uns resultats molt forts del ‘sí'”, que ha superat els vots a favor que havia obtingut la iniciativa en òrgans interns. El que ha obtingut més suport, un 97%, és el punt que reivindica el català com a “llengua comuna dels catalans” i proposa mesures per augmentar la seva presència a la societat i als mitjans de comunicació.

Cap dels 25 punts aprovats fa referència explícita als pressupostos generals de l’Estat que s’estan debatent aquesta setmana al Congrés dels Diputats, però Paluzie ha recordat que s’hi reclama “no col·laborar ni governar amb els partits del 155”, en referència al PSOE, Cs i el PP. En aquest sentit, ha considerat “d’èpoques passades” la negociació “molt en clau autonomista” de part de l’independentisme català amb el govern espanyol a canvi d’inversions a Catalunya.

Relacionats