Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Laura Borràs demana suspendre el judici al·legant “indefensió jurídica” pel suposat pacte entre la Fiscalia i els altres acusats

|

- Publicitat -

Les tensions entre les defenses dels acusats en el cas del suposat fraccionament de contractes ha portat a l’equip de Laura Borràs a demanar la suspensió del judici al·legant “indefensió jurídica”. La defensa de Borràs, encapçalada per Gonzalo Boye i Isabel Elbal, sosté que els suposats pactes que els altres dos acusats han fet amb la Fiscalia situen la presidenta suspesa del Parlament en una situació d’indefensió; fins 72 hores abans de l’inici del judici tots tres compartien l’estratègia, però ara que suposadament els altres acusats han pactat amb la Fiscalia, el ministeri públic pot conèixer al detall l’estratègia de defensa de Borràs, segons informa el 324. En aquesta primera sessió, on es presentaven les qüestions prèvies, el debat s’ha centrat precisament en els suposats pactes, sense entrar encara en els fets que s’investiguen.

Els pactes als quals la defensa de Borràs ha al·legat durant les quatre hores que ha durat la primera vista oral fan referència als altres dos acusats, Isaías Herrero, el presumpte beneficiari de l’adjudicació dels contractes irregulars, i l’empresari Andreu Pujol, acusat d’haver fet les factures fraudulentes per emmascarar les contractacions. Segons va filtrar la premsa, Herrero hauria començat a negociar amb la Fiscalia per tal d’inculpar Borràs i rebaixar, així, la pena de 6 anys de presó que el ministeri públic demana per a ell. Pujol, d’altra banda, que s’enfronta a una pena de 3 anys de presó, també hauria pactat, segons diversos mitjans. Les defenses d’ambdós ho neguen rotundament i, en diverses ocasions al llarg d’aquest matí, han demanat que la defensa de Borràs deixés de referir-se a ells com a “part acusatòria”, malgrat que el posicionament de l’equip de la presidenta suspesa és clar, i ja va demanar formalment al TSJC que passessin a considerar-se “co-acusadors”.

Publicitat
Et pot interessar  Gavín (Junts) demana el traspàs del servei ferroviari de l'Avant i Puente l'acusa de fer "demagògia"

L’equip de Borràs també ha sol·licitat, arran d’aquestes suposades negociacions, que la presidenta de Junts fos l’última dels tres acusats a declarar, una petició que el tribunal, encapçalat pel jutge Jesús María Barrientos, ha rebutjat. També demana que els correus electrònics que van originar el cas es desestimin com a prova, en considerar que estan manipulats i que, en tot cas, van obtenir-se de forma irregular.

Des de Junts sostenen que el judici de Laura Borràs no serà just, tal com ha expressat el matí d’aquest divendres el secretari general del partit, Jordi Turull. Turull, juntament amb l’executiva de Junts, ha anat a les portes del TSJC per donar suport a Borràs, així com ha fet també l’ANC. Borràs ha arribat acompanyada del president Quim Torra i altres diputats de Junts, així com per aproximadament 400 persones. A la concentració, tanmateix, no hi havia representants d’ERC, la CUP o del Govern, que consideren que es tracta d’un cas de mala praxi i no pas de “persecució política”. Tampoc hi havia alts dirigents i rostres famosos de Junts, com ara Xavier Trias o Artur Mas. Òmnium Cultural tampoc ha donat suport a Borràs a títol institucional, tot i que alguns dirigents de l’entitat sí que han anat a l’acte de suport.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut