Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Turull lamenta que Borràs no tindrà un judici just: “El tribunal el formen persones que han fet ostentació de la seva lluita contra l’independentisme”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha estat un dels primers a arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per mostrar escalf i suport a la presidenta del partit, Laura Borràs, que aquest divendres és jutjada pel presumpte cas del fraccionament de factures mentre presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Des de les portes del TSJC, Turull ha explicat que tant ell com la resta de la cúpula hi són presents “a nivell personal i a nivell polític” per mostrar-li suport a la presidenta del Partit, la qual està convençut que “no tindrà un judici just”.

“El tribunal el formen persones, com Barrientos, que han fet ostentació de la seva lluita contra l’independentisme” ha expressat Turull, justificant així les declaracions que Borràs no tindrà un judici just. De fet, la defensa de Borràs, formada per Gonzalo Boye i Isabel Elbal, va demanar la recusació de Barrientos arran del seu historial amb l’independentisme, però la recusació va ser rebutjada perquè no guarda relació amb la qüestió per la qual es jutja Borràs.

Publicitat

Turull també ha comentat l’absència de partits com ERC i la CUP, que ja van anunciar que no acompanyarien la presidenta suspesa del Parlament perquè el judici no està relacionat amb la persecució política, sinó amb una “mala praxi”. El secretari general ha lamentat que no hi fossin, afegint que “cadascú respon a la seva consciència”. “Davant qualsevol indici de persecució política, nosaltres sempre hi serem” ha reblat. Sobre aquests comentaris, Borràs va apuntar que ho veia “coherent” perquè els republicans “ja havien fet de jutges i vulnerat la seva presumpció d’innocència”.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó

Borràs ha arribat poc després de Turull, acompanyada pel president Quim Torra i altres diputats de Junts, en mig d’una concentració de suport convocada pel mateix partit que presideix, i entre abraçades i petons per part dels concentrats. El judici ha començat passats pocs minuts de les 10 del matí, i està previst que s’allargui fins a l’1 de març, quan quedi vist per a sentència.

Per part de l’ANC, el vicepresident de l’entitat, Jordi Pesarrodona, que ha acudit a donar suport a Borràs, ha declarat que “la justícia espanyola no és imparcial, sempre és de part. Des de l’ANC denunciarem sempre la injustícia espanyola”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut