Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Nou moviment de la defensa de Borràs: Demana al TSJC que els altres acusats passin a considerar-se “co-acusadors”

Gonzalo Boye reclama poder intervenir en darrer lloc per si finalment les altres defenses acaben acusant la seva clienta

Redacció 09/02/2023
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant la reunió ordinària de la Mesa. Data de publicació: dimarts 24 de maig del 2022, 10:34 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

Contraofensiva de la defensa de Laura Borràs. Un dia abans del judici per les suposades irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), la defensa de la presidenta suspesa del Parlament ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un escrit per demanar que les altres dues defenses dels acusats passin a ser considerades acusacions. Aquest moviment arriba després de les sospites d’un pacte entre els advocats d’Isaías Herrero i la fiscalia.

Igualment, l’advocat de Borràs, Gonzalo Boye, ha demanat ser l’última part que intervingui en el judici per si les altres defenses acaben acusant la seva clienta. La fiscalia demana 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació a Borràs, i 144.000 euros de multa, per suposades irregularitats en la seva gestió com a presidenta de la ILC.

En un escrit de dues pàgines, avançat per VilaWeb i al qual ha tingut accés l’ACN, Boye diu: “A partir de l’esmentat acord, els coacusats s’han transformat en coacusadors juntament amb el ministeri fiscal i, per tant, és evident que l’única manera de garantir, mínimament, el dret de la defensa a la meva representada passa perquè aquesta part, tant en les qüestions prèvies com al llarg del plenari, intervingui sempre en el darrer lloc perquè és, en termes reals, l’única defensa i perquè és acusada per la resta de parts”.

A Borràs l’acusen d’haver adjudicat fraudulentament 18 contractes a Herrero per a un seguit de projectes entre el 2013 i el 2018 per un valor de 355.000 euros. Segons l’acusació, Borràs i Herrero els van fraccionar amb l’ajut d’un tercer acusat, Andreu Pujol Martín, en contractes menors per no haver de fer concurs públic, i darrere de totes les ofertes hi havia, directament o indirecta, Herrero.