Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’activista Guiomar Amell explica com va ser la conversa privada amb Sánchez en ple acte del Liceu

La dona de 83 anys va cridar el president del Gobierno enmig de la platea i va aconseguir retreure-li que “han convertit la Constitució en un búnquer”

Redacció 22/06/2021

L’activista que a l’acabar el discurs de Pedro Sánchez al Liceu li ha demanat parlar pocs moments abans que els assistents comencessin a sortir del teatre, ha explicat com ha viscut la conversa que el president del Gobierno li ha concedit.

Es tracta de Guiomar Amell, la dona de 83 anys que tan bon punt Sánchez ha segut a la seva butaca, s’ha aixecat unes files més enrere i ha cridat “Señor Sánchez, por favor”, a la qual cosa el president del Gobierno ha tingut el gest d’acostar-se a ella i convidar-la a anar amb ell. Amell explica que han anat a una sala encara que ella hagués preferit que hagués estat en públic. Assegura que no li ha contestat gaires coses, però que almenys el president l’ha escoltat i li ha agraït el to. Amb tot, l’activista ha aconseguit retreure al president del Gobierno que “han convertit la Constitució en un búnquer, en una barricada en la qual no era veritat que el Govern no pogués deixar fer un referèndum”, a la qual cosa Sánchez ha seguit la seva línia espanyolista: “Els referèndums divideixen la gent”.

Finalment, Amell també li ha pogut dir les coses “s’han de parlar i hem de ser més oberts”, tornant a criticar al president que “no es pot anar fent monòlegs autojustificant-se”.