Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

La UGT també pressiona: “Necessitem un Govern ja”

Camil Ros apunta que “tot i que no sigui el que voldríem, volem un Govern per criticar-lo, per discutir i, si fa falta, per muntar-li una manifestació per uns pressupostos socials”

Avatar
Agències 01/05/2021
El secretari general de la UGT, Camil Ros, atenent els mitjans avui a Barcelona.

El secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, ha lamentat aquest dissabte textualment que el Govern va molt més que tard: “Se’ns està passant el tren de les ajudes d’Europa, se’ns estan cronificant les situacions de pobresa i d’exclusió social, de manera que necessitem un Govern ja”. “Tot i que no sigui el que voldríem, volem un Govern per criticar-lo, per discutir i, si fa falta, per muntar-li una manifestació per uns pressupostos socials”, ha declarat els mitjans aquest 1 de maig, Dia Internacional del Treballador. Sobre els fons europeus de recuperació, ha demanat que serveixin per a una reconversió industrial, climàtica i social, “no per invertir diners en els comptes de beneficis de les empreses”, i ha reclamat la derogació de la reforma laboral.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha demanat aquest dissabte que els fons europeus de recuperació serveixin per “canviar el model productiu” perquè hi hagi un mercat de feina de qualitat. En declaracions als mitjans aquest 1 de maig, Dia Internacional del Treballador, ha reclamat que aquest nou model productiu també “posi Catalunya en l’avantguarda del canvi cap a la sostenibilitat, la lluita contra el canvi climàtic i la digitalització”. “I amb un concepte fonamental: amb aquells mecanismes que garanteixen el que el sindicalisme anomena transició justa”, que consisteix que no quedi ningú enrere mentre es transforma el model productiu, motiu pel qual ha criticat els acomiadaments que han anunciat alguns sectors com el financer.