Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La pregunta de Torra que desemmascara les intencions de l’estat amb Catalunya

|

- Publicitat -

El president Torra torna a reflectir les veritats estratègiques d’Espanya contra Catalunya. Després que Microsoft hagi revelat i confirmat que Espanya va fer servir un programari per espiar ciutadans a Catalunya, el president inhabilitat ha plantejat una pregunta que faria esclatar tota intenció de diàleg entre els governs català i espanyol: “Algú es pot creure que Espanya, que practica l’espionatge contra catalans, negociarà al mateix temps un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya?”. Torra també afirma en una piulada que Espanya és un “estat que espia els ciutadans d’una de les seves minories nacionals”.

En un comunicat, el president inhabilitat també demana la dimissió del Ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i veu “imprescindible” fer un front comú de tots els demòcrates catalans per exigir responsabilitats, més enllà dels processos judicials que es puguin emprendre per part dels afectats. I és que, segons Torra, cal demanar explicacions urgentment al Congrés però també exigir la dimissió immediata del ministre d’Interior. Segons Torra, amb un govern que actua d’aquesta manera “no es pot confiar que s’assegui a la taula de negociació amb voluntat de solució i lleialtat”.

Publicitat

Torra demana que els partits independentistes emprenguin una “estratègia de denúncia i confrontació democràtica” davant d’un estat que continua la “repressió” i “vulnera de manera sistemàtica les llibertats i els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya”. “No es pot mirar cap a una altra banda a favor d’un miratge d’estabilitat quan es trepitgen els drets més bàsics dels nostres ciutadans”, ha afirmat. A més, ha demanat una “actuació legal coordinada i col·lectiva” entre tots els afectats per aquest nou cas d’espionatge.

L’expresident del Parlament Roger Torrent i el cap del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ja van ser presumptes víctimes d’espionatge a través del seu telèfon mòbil l’any 2019, amb el programari ‘Pegasus’ que, com en aquest cas, només podien comprar governs.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

Publicitat

Opinió

Minut a Minut