Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La plantofada de Bargalló a Ciudadanos pel model d’immersió lingüística

|

- Publicitat -

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha recordat a Cs que només 7 dels 48 diputats que es van escollir a Catalunya a les eleccions espanyoles del 28-A estan en contra del model lingüístic a les escoles catalanes. Fent referència als 5 diputats de Cs, 1 del PP i un de Vox. En el marc de la sessió de control als consellers al ple del Parlament, Bargalló ha respost d’aquesta manera a la “reiterada i persistent” pregunta de Cs sobre la immersió lingüística. Per la seva banda, la diputada de Cs Sonia Sierra l’ha instat a deixar de fer “d’analista de resultats electorals” i a complir la llei a totes les escoles catalanes. “Estan incomplint les lleis i això té conseqüències”, ha avisat.

La diputada Sierra ha respost a Bargalló que la qüestió del model lingüístic es dirimeix a les eleccions al Parlament i no a les eleccions a les Corts.

Publicitat

En el seu torn de rèplica, Bargalló ha garantit que a les escoles es compleix la normativa. “No la que vostès s’inventen i voldrien i que no podran imposar mai”, ha afegit. D’altra banda, ha desacreditat l’informe de la plataforma autodenominada assemblea per a una escola bilingüe de Catalunya al què la diputada de Cs feia referència. Segons Bargalló, si fos un treball de recerca no hi hauria cap tutor que l’avalés perquè fa un tractament de les dades “erroni” i conté “falsedats reiterades”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut