Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La nova llei del consum del Gobierno “més progressista” segueix marginant el català

|

- Publicitat -

Ni el Gobierno autodenominat “més progressista de la història” amaga les ganes de marginar el català i imposar el castellà en tots els àmbits on sigui possible. Així ho ha constatat la Plataforma per la Llengua després d’alertar sobre la imposició del castellà que Unides Podem ha permès en l’etiquetatge i en contractes per internet.

El col·lectiu es basa en la llei del consum del ministre espanyol Alberto Garzón, que té en compte algunes propostes d’ERC, però que continua discriminant el català. La plataforma també recorda que aquesta obligació d’etiquetar en castellà ja es va implantar amb la dictadura franquista, i que cap govern posterior ho ha revertit.

Publicitat

En un comunicat, la plataforma matisa que aquesta llei també l’han aprovat territoris de parla catalana, ignorant esmenes d’ERC, així com de Més Mallorca i la mateixa Plataforma per la Llengua. Ara, se continuarà permetent el castellà com a única llengua obligatòria d’etiquetar a l’estat espanyol, evidenciant una marginació del català i posant traves a altres grups lingüístics de l’estat espanyol.

Ben pocs, però la llei també incorpora drets pels catalanoparlants

Malgrat tot, el Gobierno sí que va tenir en compte esmenes presentades per ERC que permetran que els consumidors puguin rebre informació en català, així com documents comercials, contractes signats fora dels establiments o la informació precontractual dels viatges combinats.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut