Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Fiscalia protegeix a Casado pel cas del màster

La institució judicial apunta que no hi ha indicis que hagi comès cap delicte i, per tant, sol·licita que no s'obri cap investigació contra ell al Tribunal Suprem

|

- Publicitat -
ACN Madrid .- La Fiscalia del Tribunal Suprem s’ha oposat a investigar el president del PP, Pablo Casado, pel seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos. En un informe, apunta que no hi ha indicis que hagi comès cap delicte i, per tant, sol·licita que no s’obri cap investigació contra ell al Tribunal Suprem. Ara, la decisió està en mans de la sala d’admissions del Tribunal Suprem. La titular del jutjat d’instrucció 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, havia sol·licitat al Suprem que investigui Casado ja que és aforat i no pot continuar practicant diligències. La jutgessa havia presentat una exposició raonada on apuntava que Casado hauria comès delictes de prevaricació administrativa i suborn. Un criteri que no comparteix la Fiscalia, que ha demanat que s’arxivi aquesta exposició raonada.

L’informe del ministeri públic no és vinculant i ara la sala d’admissions tindrà l’última paraula. Aquesta sala està formada pels magistrats Pablo Llarena (instructor de la causa contra el procés), Miguel Colmenero, Ana Feerrer i Miguel Monterde. El ponent que haurà de redactar la resolució on es decidirà si s’investiga o no a Casado és Colmenero.

Aquesta sala haurà de fer un informe sobre la competència i el contingut de la petició que li fa la jutgessa de Madrid, que veu indicis delictius de prevaricació administrativa i suborn impropi. Rodríguez-Medel és la mateixa jutgessa que també investiga les irregularitats del màster de l’expresidenta del PP madrileny, Cristina Cifuentes.

Publicitat

Casado envia un escrit 

El president del PP, Pablo Casado, va enviar la setmana passada un extens document d’al·legacions al Tribunal Suprem on exposa que no ha comès cap delicte amb l’obtenció del seu màster. Ho va fer de manera voluntària i és un document que també ha revisat la Fiscalia abans de prendre la decisió.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut