Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La delatora Albiach vol entrar al Govern

|

- Publicitat -

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha explicat aquest dilluns que demanaran al candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat i vicepresident en funcions, Pere Aragonès, entrar al Govern, quan totes dues formacions han instat concretar un possible acord més enllà dels contactes que han mantingut fins aquest dilluns. “És molt millor un govern de 41 diputats o 50, que un de 33. No és bona idea negociar a través dels mitjans. És millor un govern fort, ampli i transversal”, ha defensat en una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press.

Per Albiach, és bona notícia que ERC decideixi “emancipar-se” de Junts, la qual cosa considera que obre una oportunitat per impulsar un govern progressista a Catalunya. Per això, ha allargat la mà als republicans per evitar una repetició electoral que, al seu parer, seria una “falta de respecte absolut” a la ciutadania. Pel que fa a si creu que Junts i el PSC podrien cedir part dels seus vots per facilitar la investidura, Albiach apunta que caldria aspirar al fet que aquests vots els posin “Junts, el PSC i totes les forces polítiques responsables amb la situació actual”. “M’agradaria que Jordi Sànchez, que va fer aquest anunci, compleixi la seva paraula. És important complir amb la paraula que un dona, i no entendria que el PSC es posi de perfil davant d’una possible repetició electoral”, ha afirmat.

Et pot interessar  ERC avisa que seguirà "al camí de l'alliberament nacional" i situa l'autodeterminació com a proper objectiu
Publicitat

Opinió

Minut a Minut