Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La defensa de Junqueras demana permís al Suprem per anar al Congrés el 17 de juny a acatar la Constitució

|

- Publicitat -

La defensa d’Oriol Junqueras, exercida per Andreu van den Eynde, ha registrat al Tribunal Suprem un escrit on demana als magistrats que li donin permís per sortir de la presó el 17 de juny i anar davant la Junta Electoral Central –que està al Congrés dels Diputats- per acatar la Constitució. Es tracta d’un tràmit obligatori i presencial previst a la Llei orgànica de règim electoral que han de fer els eurodiputats electes abans de prendre la condició plena del càrrec. L’advocat demana que pugui estar el dia 17 de juny a les dotze del migdia al Congrés. En l’escrit, la defensa demana que el tribunal procedeixi igual que va fer el passat mes de maig, quan va autoritzar la sortida de Junqueras els dies 20 i 21 per fer tràmits i assistir a la sessió constitutiva del Congrés.

A la petició, van den Eynde demana als magistrats que procedeixin “de manera anàloga” al que ja van decidir el passat 17 de maig quan van autoritzar la sortida de Junqueras (juntament amb Sànchez, Rull, Turull i Romeva) per anar al Congrés a fer els tràmits per arribar a ser diputat, tot i que després ha estat suspès de funcions. I ho demana “a fi d’emparar els mateixos drets que aquella resolució protegia”.

Publicitat

De moment, el permís només és per als tràmits que cal fer a nivell de l’Estat. El ple de constitució del Parlament Europeu està previst el 2 de juliol a Estrasburg.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs d'empara de Junqueras contra la decisió de la JEC de no deixar-li acatar l'acta d'eurodiputat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut