Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

La CUP adverteix Aragonès, un altre cop, que “no s’estan complint” els acords d’investidura

El partit anticapitalista demana un “canvi radical” en els pressupostos catalans que creï o millori sanitat, habitatge i l’energètica pública

Agències 30/10/2021
La portaveu de la CUP, Eulàlia Reguant, en declaracions a la premsa el 26 d'octubre

La Coordinadora Oberta Parlamentària (COP) de la CUP ha alertat aquest divendres que, a dia d’avui, “no s’estan complint” els acords d’investidura que van encimbellar Pere Aragonès a la presidència de la Generalitat.

La formació ha exigit al cap de l’executiu català “un canvi radical” que “mostri” que vol “afrontar els reptes actuals del país”, i no “seguir prioritzant” els “macroprojectes del totxo i el turisme massiu”. En el marc de la reunió de la COP també s’han reiterat les “prioritats” dels anticapitalistes per als pressupostos del 2022: sanitat, habitatge i energia públics o el desplegament d’un pla d’industrialització “en contraposició als macroprojectes turístics i especulatius que el Govern ha manifestat que pretén impulsar”.

Després de la reunió d’aquesta tarda amb els representants de les organitzacions que integren la candidatura parlamentària, la CUP ha afirmat que, malgrat les crítiques, seguirà negociant els pressupostos per a Catalunya de l’any vinent per “garantir” que l’executiu “faci un autèntic gir a l’esquerra”.