Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La causa dels ERE colla encara més els sindicats de l’UGT i CCOO

|

- Publicitat -

El cas dels ERE que va esquitxar directament l’UGT i CCOO d’Andalusia, els quals tenen antics líders imputats, no ha fet més que començar malgrat haver obert diligències ja fa més de deu anys.

Segons informa l’ABC, el jutge de reforç del jutjat d’Instrucció de Sevilla ha apretat encara més els sindicats per tal d’esclarir el seu suposat funcionament irregular. A més, també ha ampliat investigacions a 27 federacions sectorials de les esmentades organitzacions. La causa està centrada en demostrar procediments fraudulents i opacs d’ajudes per part de CCOO i UGT a través dels pressupostos de la Junta d’Andalusia. Els acusats s’enfronten, de moment, a penes de fins a set anys de presó, i molts d’ells ja van ser inhabilitats, però el magistrat ha fixat com a objectiu ara esclarir els moviments dels sindicats, que suposadament van actuar com a intermediaris en la gestió d’aquestes ajudes irregulars.

Publicitat

Així, ha sol·licitat la certificació de la personalitat jurídica d’una relació de 29 entitats: Les dues centrals i les seves federacions. També ha demanat la certificació acreditativa de cada identitat i el certificat del domicili de cadascuna. Pel que fa a Comissions Obreres, el magistrat també sol·licita al Gobierno informació sobre la Confederació Sindical de Comissions Obreres i la seva franquícia a Andalusia.

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut