Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Antics líders d’UGT i de CCOO d’Andalusia imputats pels ERE

La jutgessa també implica dos alts càrrecs del Govern d’Aznar

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 05/12/2019
Els secretaris generals de UGT i CCOO a Andalusia, Manuel Pastrana i Francisco Carbonero, en una imatge del 2012 | Europa Press

El cas major de corrupció a Andalusia, els ERE irregulars finançats per a la Junta d’Andalusia durant una dècada amb menys de 855 milions d’euros, seguint acumulant imputats.

En una peça separada de la macrocausa ara es veuen imputats 25 persones més entre les quals hi ha els secretaris generals dels sindicats CCOO a Andalusia Francisco Carbonero i UGT a Andalusia Manuel Pastrana.

Aquesta nova causa gira al voltant dels més de 40 milions d’euros concedits per Ministeri de Treball i la Junta d’Andalusia a cinc mineries de la Fira Pirítica de Huelva i, en concret, als líders sindicals se’ls acusa d’haver desviat fons per al pagament de prejubilacions.

Entre els nous imputats figuren també dos alts càrrecs de govern: l’exsecretària general d’Ocupació, Carmen de Miguel, i l’exdirectora de Treball, Solitud Córdova. Totes dues van estar en l’etapa de José María Aznar i se les investiga per delicte de prevaricació i malversació per permetre “la inclusió d’individus que no reunien les condicions necessàries marcades per la mateixa Administració per a ser receptors de les subvencions”.