Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

JxCat vol que el Parlament manifesti la necessitat d’investigar el GAL i la “corrupció” de la monarquia

|

- Publicitat -

JxCat proposa que el Parlament manifesti la necessitat que les institucions de l’Estat investiguin el “terrorisme d’Estat” dels GAL i la implicació dels govern de Felipe González així com la “corrupció” de la monarquia borbònica. Formen part d’una moció de JxCat que es votarà el pròxim ple ordinari del Parlament després que el Congrés hagi rebutjat comissions d’investigació sobre aquestes qüestions. En el text, el grup parlamentari també vol que la cambra catalana constati que la “centralització unilateral” de la gestió de la crisi sanitària ha estat un “fracàs” i es denunciï la “usurpació de competències” com un impediment per a una gestió sanitària “més àgil, eficaç i propera”.

El pròxim ple ordinari debatrà i votarà diferents mocions dels grups relacionades amb la gestió de la covid-19. ERC ha presentat un text que expressa la “preocupació” per la “limitació excessiva de drets individuals i col·lectius” amb motiu de l’emergència sanitària i demana que en els moments excepcionals es respecti l’autogovern i els drets i llibertats de la ciutadania.

Publicitat

En aquest context, insta el Govern a lliurar al Parlament en un termini màxim de 4 mesos l’informe del grup d’experts sobre garantia de drets en situacions excepcionals, que va impulsar el Departament de Justícia.

Els comuns també han presentat una moció que reclama que els 17 MEUR del contracte a la filial de Ferrovial per fer el rastreig dels positius de covid-19 es destinin a l’atenció primària perquè faci aquesta tasca.

Per la seva banda, el grup PSC-Units vol que el Govern destini 300 MEUR als ajuntaments perquè puguin fer front a la crisi derivada del coronavirus. I insten l’executiu català a dialogar amb el govern espanyol, del qual formen part els socialistes, per “facilitar la utilització íntegra dels romanents de tresoreria de les entitats locals”. Els socialistes també reclamen que l’executiu català reverteixi la decisió de reassignar els fons Feder i un canvi del model de residències de gent gran amb coordinació amb el món local.

Et pot interessar  Nogueras critica que el PSOE només "prometi diners a Catalunya" quan hi ha eleccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut